Menu Sluiten

Rocky road-brokken

Het is net zo lekker zoals het klinkt (en ik vind het echt lekker klinken). Chocolade met daarin noten, gedroogde vruchten, koekjes en marshmallows. Rocky road is een manier van snoepen om jezelf wijs te maken dat je toch nog een beetje gezond bezig bent.

Gewoonlijk gebruikt men voor rocky road melkchocolade, maar ik verkies pure chocolade om een beetje tegengewicht te bieden aan de zoeke koekjes, marshmallows en gedroogde vruchten. Op die manier wordt het wat volwassener van smaak.

Enkele handige tips

Je kan de mengeling in een grote schotel gieten en nadien in stoere brokken breken of het gelijk in kleine vormpjes gieten.
Persoonlijk vind ik de brokken het mooiste als ik een paar marshmallows enz. achter de hand houd en die bovenop de mengeling duw.

Om te voorkomen dat je rocky road blijft kleven in je vorm kan je maar best een siliconen vorm gebruiken of je plaat bekleden met folie of bakpapier.

Rocky road-taart.jpg

Ingrediënten en stappenplan

De koekjes die je dient te gebruiken horen van de droge soort te zijn, zonder crème en co. Wel een krokant koekske (stijl petit ‘beurre’, digestive…) gebruiken, maar voor de rest mag je je uitleven met koekstukken. Wil je het glutenvrij houden? Gebruik dan een glutenvrije koek of gebruik granolaclusters.

Ik lust liefst pecannoten en draai die dan ook altijd in mijn rocky road, maar normaal hoort er ook kokos in. Durf gerust eens hazelnoot, gebrande amandel of pinda te gebruiken.

Zelf vind ik voor de gedroogde vruchten een zurige toets het lekkerste en gebruik ik daarom graag gedroogde kers of veenbessen (tegenwoordig kennen mensen het haast enkel nog maar onder de Engels naam cranberry). Je kan uiteraard ook rozijnen gebruiken, gedroogde papayablokjes of wat er in je hoofd opkomt (of wat er in je keukenkast zit).

Marshmallows aka spekskes zonder ei en gelatine zijn niet altijd zo eenvoudig te vinden. In Engeland koop ik er altijd heel veel in, maar ik vermoed dat niet iedereen een verslaving heeft aan Engeland. Dus wat te doen als je geen voorraad gaat inslaan in Engeland? Je kan ze online vinden in heel wat online vegan-winkels, maar je kan er tegenwoordig ook vinden bij Delhaize (voor de Belgen).
De marshmallows mogen niet te groot zijn, dus eventueel snijd je ze kleiner. Het snijden van dit snoepgoed kan een kleefboel worden. Dit gaat heel wat eenvoudiger als je ze even in het vriesvak legt.

Voor de rest kan je nog zaken toevoegen zoals brokken hokey pokey, stukken karamel, snufje zeezout, cacao nibs, gepofte rijst …

Ik geef geen hoeveelheden op, omdat het geen vaste verhoudingen heeft.

rocky road.jpg

Ben jij klaar om je tanden te zetten in deze zoete snack?

– Smakelijk! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *