Menu Sluiten

Popcorn

Als het aankomt op zelf popcorn maken, dan ben ik als een klein kind.

Het is echt geweldig om te zien hoe je maiskorrels alle kanten uitspringen in je pot en plots veranderen naar een gezellig wit wolkje. Het lilt een soort van magie. Dat je deze magie ook nog eens een smaakje kan geven wekt bij mij enkel maar vreugde op.

Het is heel eenvoudig om het zelf te maken en leuk om samen met je kroost te maken.

Stappenplan en grondstoffen

Voor mais kan je niet eender welke mais gebruiken. Daarvoor dien je echte pofmais te kopen. Je kan hem redelijk duur in de supermarkt vinden of heel goedkoop in de toko. Mijn mais koop ik in de plaatselijke Indiase winkel.

Gebruik olie die geen smaak afgeeft en verhit mag worden.

Wil je smaak toevoegen? Pof de eerste keren zonder smaakstoffen en bestrooi ze nadien met je gewneste smaakjes. Eens je het onder de knie hebt kan je een beetje kruiden door je olie mengen.
Suiker raad ik af om mee te poffen, omdat het sneller kan gaan verbranden. Wil je graag zoete popcorn? Wat dacht je van ze te husselen door gesmolten witte vegan chocolade? Of wat fudgy karamel gieten over je popcorn?
Ik vind het leuk om de popcorn te coaten met de chocolade en deze op mijn cupcakes te flansen.
De vegan witte chocolade kan je bij TeaBoon verkrijgen.

Vergeet niet om een deksel op je pot te plaatsen, want anders ga je niet blij worden.

Pof je popcorn in een paar beurten. Ik haal na 4 minuten (maximum) de pot uit de microgolfoven en schep de pofsels uit de pot. Met de resterende mais ga ik verder. Eens ze te donker zijn, zijn ze niet meer lekker en smijt je he ongepofte maiskorrels weg op de composthoop.

– Veel pofplezier! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *