Menu Sluiten

Pastasaus met aardappel en tomaat

Aardappelen in een pastasaus? Ja, het klinkt wat vreemd, maar het is verrukkelijk.

Dit is comfort food op zijn hoogtepunt.

Erg veel moet je niet doen om het te maken, behalve geduld hebben tot de saus is ingekookt. Zet een leuk muziekje op, zing, dans mee en laat de saus zijn werk doen!

pasta met aardappeltomatensaus

 

Ingrediënten en stappenplan

Handig is het om ontvelde tomaten uit blik te kopen, al zijn verse tomaten wel veel lekkerder. Moet het snel klaar zijn? Neem dan geblikte versie.

Moet je snel een maaltijd op tafel zetten? Gebruik dan voorverpakte aardappelblokjes. Bespaart je weer wat tijd.

Voor de chilipoeder raad ik aan om de gerookte versie te kopen. In sommige supermarkten te vinden en in heel wat delicatessenwinkels.  Het feit dat het gerookt is, geeft het gerecht echt extra diepgang. Neem de moeite en ga op zoek naar de gerookte versie. Ik beloof je dat je het de moeite zal vinden.

Voor je knoflook gebruikt hoor je de groene kern te verwijderen. Heb je weinig tijd? Gebruik dan lookpasta in bokaal of gehakte knoflook uit de vriezer.

stappenplan aardappelsaus.jpg

Over edelgistvlokken kan je meer informatie vinden door hier te klikken.

Vind je het lezen van de recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

– Buon appetito! –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *