Menu Sluiten

Pastasaus met aardappel en tomaat

Aardappelen in een pastasaus? Ja, het klinkt wat vreemd, maar het is verrukkelijk.

Dit is comfort food op zijn hoogtepunt.

Erg veel moet je niet doen om het te maken, behalve geduld hebben tot de saus is ingekookt. Zet een leuk muziekje op, zing, dans mee en laat de saus zijn werk doen!

pasta met aardappeltomatensaus

 

Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Linksonder te beginnen:

  • Gekuiste selder in heel fijne snippers
  • Aardappelblokjes (vers of voorverpakt)
  • Ontvelde tomaten
  • Gehakte of geperste knoflooktenen (ontdaan van de groene kern)
  • Chilipoeder (liefst de gerookte versie)
  • Zout
  • Edelgistvlokken
  • Margarine
  • Gehakte peterselie en / of basilicum
  • Optioneel olie om te bakken (staat niet op foto, want dat is zeer persoonlijk)

 

stappenplan aardappelsaus.jpg

Tip: In stap 2 voegen we gerookte chilipoeder toe. Het feit dat het gerookt is, geeft het gerecht echt extra diepgang. Neem de moeite en ga op zoek naar de gerookte versie. We beloven je dat je het de moeite zal vinden.

Over edelgistvlokken kan je meer informatie vinden door hier te klikken.

Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

– Buon appetito! –

1 Comment

  1. Pingback:6 alternatieve pastasoorten – Tea Boon

Geef een reactie