Menu Sluiten

Naanpizza

Weinig tijd, honger en een snelle lunch willen maken, zo ontstond deze hap. Het is zo eenvoudig te maken dat ik twijfelde of ik het hier wel zou plaatsen, maar ik doe het dus toch. Bovendien iets dat je samen met kinderen kan maken.

Ook leuk om ze na het bakken in kleine stukjes te snijden en aan te bieden als borrelhapje.

Het kruidige van de naan leent zich ideaal als pizzabodem.

Wil jij nog wat inspiratie opdoen voor pizza’s? Wat dacht je van eentje met een sconebodem? Of gewoon wat inspiratie opdoen voor o.a. ook glutenvrije opties?

Grondstoffen en stappenplan

Naanbrood is een plat broodje van India. Tegenwoordig kan je ze in heel veel supermarkten vinden als voorverpakte broden in de rayon van de wereldkeuken. Zelfs ik heb dat zo nu en dan in mijn winkelrekken liggen.

In het stappenplan heb ik het over verse tomatensaus. Mijn versie bestaat uit rauwe tomaten die ik volledig glad blender en er dan nog wat kruiden en zout aan toevoeg.

Als toppings mogen er voor mijn geen kappertjes en olijven op ontbreken, maar dat zijn nu net 2 zaken die veel mensen niet lusten. Beleg het dus met wat jij lekker vindt. Suggesties: artichok, zongedroogde tomaat, basilicum, gegrilde aubergine, paddenstoelen, ui, opgelegde knoflook, pepertjes, uienconfituur, paprika, spinazie, aardappel, kerstomaten, venkel, prei enz. Je kan er eigenlijk heel veel overschotjes op gebruiken.

Baktijden hangen heel erg af van je oven. Ga dus niet gewoon af op mijn suggestie. Kijk tijdig in je oven om te zien of het al niet te donker is of dat het nog veel te licht is.

– Laat het bakken en beleggen maar beginnen! –

2 reacties

    • TeaBoon

      Dat is voor mij ook bijzonder belangrijk. Er is zoveel mogelijk zonder dierlijke producten dat ik niet begrijp dat je anders zou kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *