Menu Sluiten

Heerlijk warme & winterse appeldrank

Niets fijner om terug op temeratuur te komen dan met dit appeldrankje. Kan je in de winter altijd een voorraadje van in de koelkast staan hebben en opwarmen wanneer je zin hebt.

Door de kruiden is deze appeldrank een instant opkikker in de winter. Een heerlijke drank voor jong & oud.

warm appelsap

Kaneel, kruidnagel en sinaas zijn een vaste gast in deze drank en dan kan je nog spelen met smaakmakers als nootmuskaat, piment, gember, kardemom, steranijs en citroen.

Heb je het snel koud en/of wintertenen? Wees dan niet bang om flink wat gember te gebruiken.

 

Stappenplan Appelsap.jpg

Hoe langer je de kruiden en sinaas in je appelsap laat zitten, hoe sterker de smaken zullen uitkomen. Je kan je appeldrankje dus gewoon een dag bewaren met de smaakmakers nog in en zeven wanneer je het terug wil opwarmen en drinken.

Ik raad aan om echt kwaliteitsvol appelsap te kopen die nog wat troebel is. Dit kan je in heel wat supermarkten vinden en hebben ze ook in natuurwinkels.

 

Betrek al je zintuigen bij deze drankbeleving en dat doe je zo:

  • Doop de rand van je leeg glas in sinaasappelsap en nadien in kriessuiker. Heb je niet enkel een feestje voor je smaakgewaarwording maar ook voor je tastzin in je lippen.
  • Zet op de rand een schijfje sinaasappel. Je ogen drinken immers mee. 
  • Plaats een kaneelstokje in het warme drankje. Hierdoor wordt de geur van kaneel direct opgenomen en worden je andere zintuigen mee geprikkeld. 
  • Een vers schijfje appel met schil in het drankje versterkt het idee dat je een gezond appeldrankje drinkt en ook is het wederom een fijne gewaarwording om op een krokant stukje appel te bijten tijdens het drinken. Overdrijf gewoon niet met je appelschijfjes.

 

– Proost! –

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *