Menu Sluiten

De ideale plantaardige opschuimmelk? Wij deden de test.

Stefan mocht zich tegoed doen aan melkdrankjes voor deze post. Het schuim stond tegen het einde op zijn lippen.

Speciaal voor jullie (en ook wel een beetje voor onszelf) hebben we getest welk plantaardig melkalternatief het beste op te schuimen valt.

“Slechts” 6 soorten melkalternatieven schuimden we op en misschien zit jouw favoriete drank er niet bij.
We kozen voor de meest bekende en toegankelijke (op de bruinerijst-drank na, maar dat is onze favoriete drank.)

opgeschuimde melk.jpg

Zowel soja als amandel schuimden mooi op en bleven ook lang een mooie kraag vormen.
Als je ze een 10 minuten laat staan, dan zal de sojaschuim verslagen worden door de amandel die toch nog steeds een mooie schuimkraag heeft.
Haver, spelt en bruine rijst gaven maar een fijn schuimpje. Bruine rijst wist ons het minste te overtuigen met zijn flauw schuimpje.

Het vetgehalte en het eiwitgehalte zijn bij de twee winnaars ook aanzienlijk hoger dan bij de andere dranken. Het is uiteraard wat afhankelijk van het merk dat je gebruikt.

Wij hebben de melk opgeschuimd met behulp van een stoompijpje, omdat we dat nu eenmaal aan ons koffietoestel hebben steken.

Tip: Gebruik goed gekoelde melk om mooi schuim te verkrijgen.

Heb geen schrik om eens plantaardige melk te gebruiken. Op 26/07/2018 stond er een boeiend artikel in De Standaard. Kort samengevat stond er dit te lezen ” Koemelk is goed voor een kalf, niet voor een mens.” Het zit Annelies Moons niet lekker dat koemelk nog altijd gepromoot wordt. Volgens deze huisarts is verrijkte, ongezoete sojadrank veel gezonder voor peuters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *