We hebben altijd al een boontje gehad voor pindaproducten en toen we in New York waren leken we in de pindahemel te vertoeven. Het overtrof onze stoutste dromen:
pindamilkshake, pindacupcakes en zelfs (helaas) pindalimonade.
De pindamilkshake is iets dat we zijn blijven maken. Maar het gevaar van deze drank is dat het een verslavende uitwerking heeft. Esther maakte er een gezondere versie van.
Je kan je vergrijpen aan deze lekkere pindashake zonder dat het een overdosis aan ongezonde suikers heeft.
Om de drank zoet te maken gebruiken we dadels. Als je deze koopt moeten ze erg zacht zijn. Mits we niet tuk zijn op schelletjes en brokjes in onze dranken pellen we de dadels. Je zal zien, in stap 1, dat we aanraden om de dadels op voorhand te weken in de (plantaardige) melk, want zo worden ze zacht en eenvoudiger te mixen.
Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Linksonder te beginnen:
- Ontpitte en liefst ontvelde dadels
- (Soja-) melk
- Pindakaas
- Cacaopoeder (rauwe is sterker van smaak)
Al wat je nu nog rest te doen is deze lekkere drank in een leuke beker gieten en het tot op de bodem opslurpen.
Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.
Wil je het serveren aan vrienden en hen verbaasd doen staan door je presentatie? Je kan met chocoladesaus op de binnenkant van de glaswand wat strepen zetten en daarna voorzichtig je drankje in het glas gieten. Zier er chic uit en is super eenvoudig.
Nog meer drankjes zelf maken? Ga aan de slag met onze drankrecepten. Klik daarvoor hier.
– Schol –
Esther, kan je ook gewoon dadelsiroop gebruiken of verandert de textuur dan teveel?
groetje,
Corinne
Corinne, je kan gewoon dadelsiroop gebruiken. Dadels zijn gewoon eenvoudiger te vinden.
Yummy! Wat past erbij van zoetigheden?
Zaina, alles met chocolade gaat hier goed bij, maar ook een neutraal koekje is prima! Rol onze truffels door cacao en het i het ultieme maatje voor bij deze pindadrank.
https://teaboon.wordpress.com/2017/09/10/de-truffel-is-aant-rollen-gebracht/