Menu Sluiten

Chocolademousse met onverwacht ingrediënt

Deze chocolademousse zou je ook chocoladebanaanmousse kunnen noemen, want de smaken spreken voor zich.

In deze chocolademousse worden er stiekem groenten gemengd.

Wat is het geheime ingrediënt? Avocado!

De chocolademousse kan je zo eten maar ook als topping / afwerking van een taart.

Ideetje voor een taart:
Jaren geleden maakte ik een taart waarvan de bodem een gewone vlaaideeg was, daarop een laag verse mangoconfituur. Daarop spoot ik een flinke laag van deze mousse en afgewerkt met pure chocoladeschilfers. Helaas heb ik geen foto’s genomen als bewijsmateriaal. Je zal me dus zo op mijn woord moeten geloven.
De taart hieronder is dan ook niet de taart waarover je kon lezen in de bovenstaande beschrijving. Bij deze taart is de basis een notencake met een smeuïge tussenlaag, afgewerkt met chocolademousse en overgoten met ganache.

taart afgestreken met chocolademousse
Taart afgestreken met chocolademousse

Ga zelf aan de slag met het fotorecept hieronder.
Starten bij stap 1 (alles mixen) en is gedaan bij stap 2 (rusttijd).

stappenplan chocomousse met banaan.jpg

Vind je het eerder moeilijk om het stappenplan te lezen? Klik hier voor de ‘handleiding’.

Ben je aan de slag gegaan met dit of een ander TeaBoon-recept? Laat het me zeker weten.

– Smakelijk! –

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *