Menu Sluiten

Wentelteefjes zonder zuivel of ei

Wentelteefjes, verloren brood, gewonnen brood, klakkaard. Verschillende namen voor hetzelfde eenvoudige, lekkere gerecht.

Het is een fantastische manier om restjes wit brood op te werken. Lekker als brunch.

Wentelteefjes, het klinkt een beetje als een mix tussen een hond en een scheldwoord, maar voor ons klinkt het als muziek in de oren. Want wie lust ze nu niet? Zelfs in 16de eeuw wist men al raad met gewonnen brood.

wentelteefjes met selectie suikers

Het ontbreken aan ei doet geen afbreuk aan het gerecht, probeer het zelf maar eens.

Het onderstaande recept is voor ongeveer 6 wentelteefjes, afhankelijk van hoe groot je sneden brood zijn.
Werkwijze bij stap 1 te beginnen.

Stappenplan wentelteefjes.jpgVind je het volgen van het stappenplan eerder moeilijk? Klik hier voor de ‘handleiding.’ Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om ze te stellen.

 

– Smeren en smullen maar –

3 reacties

    • teaboon

      Zaina, fruit door het beslag doen zal lastiger zijn, omdat het niet aan de boterham zal blijven kleven.
      Je kan dan beter opteren om het op de snede te leggen tijdens het bakken. Opgepast, fruit bevat heel wat suikers waardoor deze wel eens zou kunnen aanbranden.

  1. teaboon

    Anna C. van Dongen liet ons via Facebook het volgende weten “Nou, het was overheerlijk hoor. Ik deed er eerst altijd no-egg bij, maar dat hoeft helemaal niet. Ga voortaan jullie recept gebruiken!”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *