Menu Sluiten

Zelf gevulde paaseitjes maken

Mijn favoriet paaseitje? Pure chocolade met een vulling van pindakaramel.

Je kan zelf de leukste smaken uit je hoed toveren als je zelf paaseitjes maakt.

Tegenwoordig kan je de speciale vormen in heel wat hobbywinkels vinden. Je kiest best geen flexibele vormen van siliconen, want dat is veel moeilijker om je figuur nadien uit te krijgen.
De eerste keer dat je de vormen gebruikt kan het zijn dat de chocolade te hard blijft kleven in je vorm. Dat is normaal. Je vorm moet door gebruik een vetlaagje krijgen van de chocolade. Daarom je vormen niet met water en zeep reinigen. Een droog doekje volstaat.

Grondstoffen en stappenplan

Om chocolade te smelten kan je 100 gr. +/- 3 minuten in de magnetronoven steken op de ontdooistand. Nog niet alles zal gesmolten zijn, maar je roert het goed door tot alle brokjes gesmolten zijn. Is het echt nog te hard? Dan steek je ze gewoon nog even in.
Laat het niet volledig smelten, want dan heeft je chocolade een te hoge temperatuur voor een goede kristallisatie.

In dit stapenplan heb ik plantaardige witte choc. gekleurd om schelpen van te maken. Deze heerlijke repen kan je ook verkrijgen bij TeaBoon.

De eenvoudigste vulling om mee te werken is ganache. Ik raad dan ook aan om dat te gebruiken als het je eerste keer is. Een goed recept voor ganache vind je hier.
Marsepein in de eischelpen duwen is ook een optie, mits het stevig is.
Als je wat geoefend hebt kan je eens proberen om ze te vullen met deze karamel. Eventueel maak je halve eitjes, wat iets eenvoudiger is.

Om de eitjes eenvoudiger uit hun vorm te laten komen steek ik ze altijd even in de vriezer. Werkt altijd bij mij.

– Klaar om ze te verstoppen? –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *