Menu Sluiten

Spruiten uit de oven

Spruiten uit de oven zijn een fantastisch bijgerecht of als onderdeel van bv. een slaatje. Zo gemaakt, in slechts 3 stappen.

De smaken van spruiten komen geweldig tot hun recht als ze garen in de oven.

Binnenin zijn ze heerlijk zoet en zacht en aan de buitenkant een beetje krokant en zoutig. Door ze te laten garen in de oven karameliseert het buitenste laagje tot perfectie. Je kan ze bestrooien met kokosspeck om zo te serveren bij o.a. puree of bij ijsbergsla.
Serveer ze een andere keer eens bij de stoemppastei.

Deze spruiten zijn snel gemaakt voor een doordeweekse maaltijd, maar passen ook perfect als onderdeel voor een feestelijke maaltijd.

Stappenplan en grondstoffen

Gebruik gekuiste spruiten voor dit bijgerecht. Je snijdt de knobbelige voet af en haalt de vuile, geblutste buitenste blaadjes van de spruiten.
Je zal zien in het stappenplan dat je de spruiten niet moet omscheppen tijdens het bakken. Ze gaan echt een mooi, bruin korstje krijgen.
Zorg dat ze op de bakplaat mooi hun plaats krijgen, naast elkaar.

De oven moet voorverwarmd zijn.
De kans bestaat absoluut dat de spruiten bij jou langer in de oven moeten. Kijk het om de 5 minuten na, als ze na 20 minuten nog niet gaar zouden zijn. Niet elke oven is even warm.
Ik werk met hetelucht + onderwarmte.

Durf te spelen met smaakmakers en bestrooi ze eens met knoflookpoeder, uipoeder enz.

 

Wist je dat je TeaBoon ook kan volgen op Instagram of op Facebook? Daar verschijnen geregeld leuke acties.

– Laat het je smaken –

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.