Probeer nog niet te proeven van deze chocoladepasta voordat je het op je brood smeert, want je lepelt hem zo naar binnen en je houdt niets over om op je boterham te smeren.
Een tante van Esther was testpersoon en ze omschreef de smaak als een Chocotoff®.
Al is deze TeaBoonvariant heel wat gezonder dan die van de winkel, het is en blijft een choco.
Je dag begint goed met deze lekkernij, want het is meer dan een gewone chocoladepasta.
Wil je hem absoluut zonder klassieke suikers? Koop dan 100% pure chocolade, rauwe chocolade of chocolade met een alternatieve zoetstof.
Hieronder kan u het fotorecept vinden.
Werkwijze te volgen in wijzerzin, bij stap 1 te starten (koken van stroop).
Vind je het eerder moeilijk om aan de slag te gaan met onze recepten? Klik hier voor de ‘handleiding‘.
Het leuke van dit recept is dat je de soorten zoetstoffen telkens in wisselende verhoudingen kan toevoegen. Op die manier heb je elke keer een beetje variatie op hetzelfde thema.
Hieronder een overzichtje van de stropen:
- Dadelstroop is zoet en fruitig van smaak. Sommigen vinden het ook iets weg hebben van karamel.
- Ahornsiroop heeft een erg typische smaak waar we gek van zijn. Het is wel behoorlijk vloeibaar. De zoetkracht is minder sterk dan van gewone suiker.
- Agavesiroop gebruiken we graag ter vervanging van honing, omdat het qua stroperigheid en kleur erop lijkt. Agavesiroop is zoeter dan gewone suiker.
- Rijststroop is zeer mild van smaak. De stroop is behoorlijk kleverig.
Graag ook nog een zoute spread? Klik dan hier voor een paprikadip, of hier voor een pompoendip. En er zijn er nog meer te vinden op deze blog.
Creatief aan de slag gaan met chocopasta? Het kan! Klik maar eens hier.
– Genieten maar! –