Een snel en eenvoudig tussendoortje om te maken is een carré confituur.
Heerlijk krokante bladerdeeg en een fruitige, klevige tussenlaag. Dat is wat een carré confituur zo lekker maakt.
Heerlijk bij de thee, in kleine stukjes bij het ontbijt, als onderdeel van een afternoon tea of om mee te nemen als handige snack.
Grondstoffen en stappenplan
De klassieke versie is met abrikozenjam. Geloof mij op mijn woord als ik zeg dat het ook erg lekker is met pruimenjam.
Je kan kiezen voor 2 grote rollen bladerdeeg en dan heb je een grote ronde taart die je in stukken kan verdelen, of je kiest voor de kleine vierkante vellen. Als het plantaardig moet zijn dan moet je bladerdeeg zonder boter kiezen.
Als bovenste laag kan je in stap 2 gewoon klassieke repels leggen of doe net als ik en maak er een tafereel van. Iets dat kinderen beslist leuk zullen vinden om bij te helpen. Kan wel zijn dat je dan wat meer confituur als tussenlaag wil.
Kijk heel goed je carré confituur na als het in de oven steekt. Ik geef een baktijd en temperatuur aan, maar jouw oven is niet de mijne. Het zou bij jou wel eens veel harder kunnen gaan.
Heb je bladerdeegrestjes over? Bak ze mooi goudbruin en serveer ze bij heerlijke champignonragout.
– Veel bakplezier! –
Pingback:Een geslaagde paasbrunch - Tea Boon
Pingback:Tarte tatin als ultieme afsluiter - Tea Boon