Deze bonenfondue is zo eenvoudig te maken dat je het niet zal geloven. Hij is fluweelzacht van structuur en heeft iets kaasachtig.
En het is bovendien eens iets anders om tijdens de feestdagen mee op de proppen te komen.
Het is zo fijn om met z’n allen rond een warme pot fondue te zitten, stukjes brood te doppen en ondertussen gezellig te kwebbelen.
Dus pieker niet langer en ga aan de slag!
Ingrediënten met de klok mee. Linksonder te beginnen:
- Blik witte bonen, uitgelekt
- Edelgist
- Witte miso
- Mosterd
- Agavesiroop of ahornsiroop
- Knoflook (zonder groene kern)
- Citroensap
- Water
- Olijfolie
- Witte wijn
Wij eten deze fondue soms nogal vloeibaar en andere keren wat dikker, aan jou de keuze!
Witte miso? Het is een gefermenteerde pasta van o.a. rijst, sojabonen, zout.
Wij gebruiken het ook in onze miso-soep. Voor dit recept moet je wel echt de witte miso gebruiken.
Edelgist? Weer zo’n rare eend in de bijt. Het heeft een kazige smaak en is erg gezond.
Je kan het absoluut niet vervangen door een andere gist.
Dit kan je in haast elke bio-winkel vinden en uiteraard ook online. De smaak en geur hangt wat af van het merk.
– Smakelijk! –
Dat klinkt lekker. groetjes, Hanneke
Hey Hanneke
En zoals onze meeste recepten is het weer super eenvoudig om te maken.
Ideaal als je niet te veel drukte in de keuken wil hebben.