Menu Sluiten

Snelle pizza, zo gebakken

Een verse pizza snel op tafel zetten zonder lang te wachten tot het deeg 2X heeft gerezen? Het kan dankzij dit recept.

 

Het geheim van deze pizza? Sconedeeg! Een deeg dat je beslist niet lang mag kneden en dat je gewoon onmiddellijk kan beleggen en bakken. Na nog geen 20 minuten bakken kan je het al opeten.

De pizzadeeg zal eerder zacht en dik zijn. Benieuwd naar nog andere manieren om pizza te maken? Kijk dan eens hier.

Grondstoffen en stappenplan

Het recept van de sconedeeg is één van de eerste recepten die ik op deze site heb gedeeld en kan je hier vinden.

Sconedeeg is redelijk kleverig, maar als je gelijk al uitrolt op je bakpapier heb je het je weer iets eenvoudiger gemaakt. Dan moet je enkel nog de bovenkant bestuiven met bloem.

Met wat kan je de pizza beleggen? Champignons, tomatenpesto, olijven, artisjokken, verse basilicum, tomatensaus, spinazie, ui, paprika, bbq-blokjes enz.

Heb je echt een snelle hap nodig? Neem dan tomatensaus uit een bokaal en groenten uit de vriezer. Dat scheelt veel in tijd.

Alle ovens zijn anders. Bij mij is de pizza gebakken na 17, maar het kan zijn dat jouw oven heter wordt of iets kouder blijft. Dus eens gaan kijken na 12 minuten is toch wel aangeraden.

Sconedeeg moet uiteraard wel gaar zijn maar hoeft niet donker gebakken te worden.

 

– Smakelijk –

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *