Hartig, zoet en zout proeven deze speckstrooisels op basis van kokosschilfers.
Overheerlijk als topping op een open boterham, salades, gegrilde groenten en veel meer.
Waarom voor deze strooisels kiezen?
Het is extreem eenvoudig te maken en ook nog een overdreven verslavend.
Waarom hiervoor kiezen en niet voor echte spek? Omdat dit beslist lekker is en hier moet geen dier voor gekrenkt worden.
Recept en ingrediënten
Je zal zien dat ik weer kom aandraven met vloeibare rook. Dat is naar mijn inziens noodzakelijk om er de heerlijke smaak aan te geven. Ik koop mijn flesjes in de lokale Amerikaanse winkel in Wilrijk, maar je kan het ook online vinden. Eens je dat gekocht hebt kan je de rest van het flesje gebruiken in je erwtensoep of in de marinade voor deze heerlijke gegrilde groenten.
Wil je het zeker glutenvrij maken? Zorg er dan voor dat je sojasaus glutenvrij is. Tamari is dan een goede oplossing.
Zoals steeds heb ik ook nu weer gekozen om het recept in een foto-overzicht te gieten. Je dient gewoon de stappen te volgen.
Het kan zijn dat de bakduur bij jou iets langer is. Dat is een beetje afhankelijk van je oven. Ze mogen absoluut niet verbranden, want dat is echt niet lekker. Maar 10 minuten in de oven kan bij jou misschien prima werken.
– Smakelijk ! –
Dat ziet er lekker uit. Deze ingredienten zet ik zeker op de boodschappenlijst. groetjes, Hanneke
Ben net gaan piepen voor je en liquid smoke is redelijk eenvoudig te vinden bij jou (mja, ik weet niet in de provincie waar jij woont).
Laat het je zeker smaken.
Groetjes Esther
Dank je wel Esther. Als we het niet kunnen vinden, probeer ik of we met de smoker zo’n soort smaak kunnen verkrijgen. Ik zie er naar uit om het te proberen. groetjes uit TeHoro, Hanneke
Dat zal beslist een goede smaak geven. Dan moet je ze niet in de gewone oven doen.
Veel kookplezier
Wat fijn altijd, jullie goeie tips, daar ben ik erg blij mee. Ik zie er echt naar uit. groetjes, Hanneke