Brosse scherven met een heerlijke smaak. Heel leuk om te gebruiken als decoratie op dessertjes.
Deze scherven zijn gemaakt van harde snoepjes en worden gevorm met een….. (tromgeroffel) stijltang.
Het maken van de scherven is eigenlijk kinderspel, al moet je wel zorgen dat je de stijltang niet op je vingers zet.
Wil je nog meer inspiratie krijgen om decoraties te maken? Hier vind je allemaal gerechten met een leuke presentatie.
Stappenplan en ingrediënten
Je kan eigenlijk eender welk hard suikersnoepje gebruiken dat je leuk vindt.
Ik heb gemerkt dat ze anders smelten, dus dat is soms even uitzoeken.
Ik heb altijd wel ergens restjes bakpapier liggen, die ideaal zijn voor speelmomenten als deze. Dus gooi vanaf nu kleine stukjes niet weg, maar bewaar ze voor dit project.
Tracht niet te lang met je stijltang op hetzelfde stukje staan eens je snoepje smelt. Je papier gaat anders moeilijker lossen op die stukken.
Laat bij stap vier je gesmolten snoepje goed stollen en afkoelen voor je het papier verwijdert.
Ben je aan de slag gegaan met het stappenplan?
Laat hieronder je ervaring na of deel het op sociale media.