Menu Sluiten

Mexicaans stoofpotje

Warm je op aan dit stoofpotje met heerlijk veel maïs, pompoen en bonen.

In de moestuin staan deze groenten geweldig bij elkaar en helpen ze elkaar zelfs om volwaardig uit te groeien. In deze stoverij vormen ze ook samen een mooie combinatie.

Dit stoofpotje kan je zo eten, bij rijst of als onderdeel in een burrito.

Mexicaanse stoverij

 

Hieronder vind je het visuele stappenplan. Links bij stap 1 dien je te starten.

stappenplan Mexicaanse stoofschotel.jpg

* Maïs: liefst maïs geschraapt van de kolf of als je er in het vriesvak vindt, dan is dat ook prima. Enkel indien je niets anders kan vinden, kan je maïs uit een bokaal nemen.

** Chipotle: dit is een rode jalapeño die gedroogd en gerookt wordt. Het heeft een fantastisch volle smaak. Voor dit gerecht kan je kiezen om chipotlepasta te kopen of zelf een chipotle te weken en fijn te mixen.

Het inkoken van je bouillon is afhankelijk van hoe hoog je vuur staat.
Vergeet niet om zo nu en dan eens te roeren, om aanbakken tegen te gaan.

Voor het serveren kan je deze stoverij rijkelijk bestrooien met gesnipperde peterselie of korianderblad.

VInd je je het lezen van het recept eerder moeilijk? Klik hier voor een ‘uitleg’.

 

– Buen provecho

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *