Menu Sluiten

Maak een pindashake zonder veel moeite

We hebben altijd al een boontje gehad voor pindaproducten en toen we in New York waren leken we in de pindahemel te vertoeven. Het overtrof onze stoutste dromen:
pindamilkshake, pindacupcakes en zelfs (helaas) pindalimonade.

De pindamilkshake is iets dat we zijn blijven maken. Maar het gevaar van deze drank is dat het een verslavende uitwerking heeft. Esther maakte er een gezondere versie van.

Je kan je vergrijpen aan deze lekkere pindashake zonder dat het een overdosis aan ongezonde suikers heeft.

Om de drank zoet te maken gebruiken we dadels. Als je deze koopt moeten ze erg zacht zijn. Mits we niet tuk zijn op schelletjes en brokjes in onze dranken pellen we de dadels. Je zal zien, in stap 1, dat we aanraden om de dadels op voorhand te weken in de (plantaardige) melk, want zo worden ze zacht en eenvoudiger te mixen.

pindadrank
Zelfs een krokodil kan deze drank niet weerstaan

Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Linksonder te beginnen:

  • Ontpitte en liefst ontvelde dadels
  • (Soja-) melk
  • Pindakaas
  • Cacaopoeder (rauwe is sterker van smaak)

Pindashake stap voor stap.jpg

Al wat je nu nog rest te doen is deze lekkere drank in een leuke beker gieten en het tot op de bodem opslurpen.

Vind je het lezen van onze recepten eerder moeilijk? Klik hier voor onze ‘handleiding’.

Wil je het serveren aan vrienden en hen verbaasd doen staan door je presentatie? Je kan met chocoladesaus op de binnenkant van de glaswand wat strepen zetten en daarna voorzichtig je drankje in het glas gieten. Zier er chic uit en is super eenvoudig.

Nog meer drankjes zelf maken? Ga aan de slag met onze drankrecepten. Klik daarvoor hier.

– Schol –

4 reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *