Ontbijten nemen we serieus. Eigenlijk vinden we elke maaltijd waardevol, maar het ontbijt laten we zeker niet aan onze neus voorbijgaan.
Wil je de dag starten met een kraakvers ontbijt? Aarzel dan niet om zelf eens een granola te maken.
Hieronder deel ik mijn recept voor huisgemaakte granola.
Dat we onze dag graag beginnen met haver wist je misschien al door onze post over Bircher Muesli.
Wil je de granola 100% glutenvrij maken, zorg ervoor dat je dan havermout koopt die gecertificeerd glutenvrij is. Op zich is havermout glutenvrij, maar deze komt tijdens het productieproces in contact met gluten.
Het leuke van dit granola-recept is dat je het niet te strikt moet volgen. Dat vind ik ook het fijnste.
Recept is hieronder te volgen met het visuele stappenplan.
Werkwijze bij stap 1 te beginnen en stopt bij stap 5 (gedroogde vruchten onder de granola mengen.)
Tips:
Bewaart gemakkelijk een week.
Je ziet dat je 30 gr. vetstof moet gebruiken in dit recept.
Net te weinig in huis of liever wat minder vet? Hier spelen we zelf graag mee door dit deels te vervangen door een vloeistof (bv. fruitsap.)
Wij houden er ook van de 1/3 eetlepel kruiden te vervangen door een flinke schep chocoladepoeder om chocolade granola te maken.
Zoals je kan zien in stap 5 dien je de gedroogde vruchten na het bakken toe te voegen. Dit is omdat je vruchten wel eens zouden kunnen verbranden en dat maakt ze echt bitter.
– Laat het smaken bij plantaardige melk of kwark –