Eens je aan deze truffels begint, dan wil je ze niet meer delen.
Een extra voordeel van deze zoete exoot is dat hij een balletje energie is. Het zit tjokvol trage suikers door de dadels.
Niets doet je vermoeden dat je een gezond energieballetje aan het eten bent als je deze in je mond laat smelten Je papillen beginnen direct een lofzang af te steken!
Zelfs mensen die argwanend tegenover dadels staan willen meer van deze luxueuze truffels.
Ze zijn op de koop toe nog eenvoudig te maken ook.
Stappenplan & grondstoffen
De dadelpuree die ik gebruik koop ik in een Marokkaanse winkel of online.
Heb je een krachtige blender? Dan kan je ook zeer zachte dadels kopen en ze zelf pureren. Ook deze kan je in een Turkse of Marokkaanse winkel kopen.
Koop dan gelijk de tahin (sesampasta). Dit kan je ook in de meeste warenhuizen vinden.
Genoeg de loftrompet gestoken over het truffelrecept. Lees hieronder hoe je ze zelf kan maken.
Hoofdingrediënten voor 12 truffels, links bovenaan te beginnen:
- Dadelpuree
- Tahin (sesampasta)
- Kardemom
Ingrediënten voor de afwerking:
- kokosrasp, carobpoeder, cacaopoeder, sesamzaad, …
Voor de werkwijze, volg de pijltjes.
Dadels over? Maak dan deze heerlijke pindashake. Klik daarvoor hier.
Dat zet ik op mijn lijstje van uit te proberen tea boon recepten!
Ideaal tussendoortje als je weinig tijd hebt en je gasten (of jezelf) wil imponeren 🙂
Laat het je smaken, Zaina!
Het ziet er weer heeeeeel lekker uit !
Dat zijn ze inderdaad. Het leuke is dat ze telkens anders smaken als ze door iets anders worden gerold.
Voor deze truffels mag je echt 2 linkerhanden hebben én bovendien in tijdnood zitten.