Wentelteefjes, verloren brood, gewonnen brood, klakkaard. Verschillende namen voor hetzelfde eenvoudige, lekkere gerecht.
Het is een fantastische manier om restjes wit brood op te werken. Lekker als brunch.
Wentelteefjes, het klinkt een beetje als een mix tussen een hond en een scheldwoord, maar voor ons klinkt het als muziek in de oren. Want wie lust ze nu niet? Zelfs in 16de eeuw wist men al raad met gewonnen brood.
Het ontbreken aan ei doet geen afbreuk aan het gerecht, probeer het zelf maar eens.
Het onderstaande recept is voor ongeveer 6 wentelteefjes, afhankelijk van hoe groot je sneden brood zijn.
Werkwijze bij stap 1 te beginnen.
Vind je het volgen van het stappenplan eerder moeilijk? Klik hier voor de ‘handleiding.’ Mocht je nog vragen hebben, aarzel niet om ze te stellen.
– Smeren en smullen maar –
Dit ziet er lekker uit! Kan ik ook fruit door het beslag mengen of op het brood leggen tijdens het bakken?
Zaina, fruit door het beslag doen zal lastiger zijn, omdat het niet aan de boterham zal blijven kleven.
Je kan dan beter opteren om het op de snede te leggen tijdens het bakken. Opgepast, fruit bevat heel wat suikers waardoor deze wel eens zou kunnen aanbranden.
Anna C. van Dongen liet ons via Facebook het volgende weten “Nou, het was overheerlijk hoor. Ik deed er eerst altijd no-egg bij, maar dat hoeft helemaal niet. Ga voortaan jullie recept gebruiken!”