Ethiopisch eten is kruidig, maar wel zeer toegankelijk.
Deze linzenstoverij is een klassieker in de Ethiopische keuken.
Enkel in het begin moet je even tijd steken in deze bereiding, maar eens de linzen in de pot zitten hoef je niet meer te babysitten op je eten. En dat is wel bijzonder fijn. Soms heel even in de pot roeren is dan voldoende.
Ik sta niet graag heel de tijd in mijn potten te gluren en te turen. Een maaltijd moet geen aandachtsjunk zijn. Zelfs ik houd me soms graag met andere dingen bezig dan koken. En dan is dit ideaal als je nog andere dingen te doen hebt. Nog niet overtuigd? Maak het, proef het en geef toe dat je het best wel lekker vindt.
Normaal eet je dit met injera. Dat is een zuursmakende pannenkoek. Klinkt raar, hé? Maar het is echt wel lekker.
Je kan het ook eten met rijst waar je een scheutje citroensap aan hebt toegevoegd.
* Berbere is een Ethiopische kruidenmengeling. Je kan zelf de mengeling maken door volgende kruiden te gebruiken: gemberpoeder, knoflookpoeder, chili, verschillende soorten peper, kaneelpoeder, fenegriekpoeder, paprikapoeder, nootmuskaat.
Je kan de mengeling ook in sommige supermarkten vinden.
Nadat ik op facebook een bevraging had gedaan, bleek er behoefte te zijn aan een stoofpotje.
Mits ik al meerdere Indiase recepten heb gedeeld, vond ik dat de tijd rijp was om nu de Ethiopische keuken met jullie te verkennen. Een Ethiopisch stoofpotje valt hier al zeker in de smaak.
– መልካም ምግብ –