Menu Sluiten

Romig havermoutontbijt met amandel

Met een paar kleine aanpassingen maak je van doodgewone pap iets bijzonder.

Voor de kooktijd moet je het ook niet laten, want het duurt niet langer dan een andere pap koken.

Met dit ontbijt leg je een stevige basis en zal je niet snel grijpen naar een tussendoortje om te overleven tot aan je middagmaal.

Havermoutpap met amandel
Havermoutpap tjokvol amandel en gebakken appelblokjes.

 

Ingrediënten en werkwijze met de klok mee. Linksonder te beginnen:

  • Vanillepoeder of vanille-essence
  • Amandel’boter’
  • Havermoutvlokken
  • Plantaardige melk aan de kook gebracht (bv. amandelmelk)
  • Geroosterde amandelschilfers naar smaak
  • Ahornsiroop naar smaak

stap voor stap amandelpap.jpg

Let erop dat je melk niet plots overkookt, want dat is wel lastig. Esther heeft dat haast de helft van de tijd en dan staat ze de daaropvolgende minuten te schrobben, want het plakt heerlijk hard en koekt goed vast aan je fornuis.

 

Idee:
Heb je een beetje extra tijd? Dan raden we aan om appelpartjes te bakken en mee als topping te gebruiken in stap 2. Het is de kers op de taart, of toch in ieder geval de appel op de pap.
Heb je een restje (plantaardige) yoghurt over dan kan je dat ook nog over de pap gieten

 

Krijg je net zoals wij niet genoeg van havermout? Klik dan hier en hier.

2 reacties

  1. Kristien

    Superlekker!
    Ik kreeg een TeaBoon ontbijtmand voor mijn verjaardag. Ik zou het eerder een ontbijt + lunch mand willen noemen. Wij komen hiermee toe tot aan het avondeten met heel ons gezin! Ok, onze kinderen zijn nog maar 3 en 1 maar toch.. Ik was uiteraard al fan van Esther haar lekkers, maar ook nu weer superlekker allemaal. Ik keek er al lang naar uit en ben niet teleurgesteld. Ik zou er niets aan veranderen!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *