Ga helemaal loos met de kruiden in je kast om deze cake-achtige koek op smaak te brengen.
De amandelen geven de zachte koek een delicate, verfijnde smaak om bij te zwijmelen.
Erg eenvoudig om te maken en toch geraffineerd van smaak. Eet zo een spietje bij de thee, of pimp hem met een heerlijke karamel en gepocheerd fruit om er iets heel fancy van te maken.
* De hoeveelheid kruiden is afhankelijk van de soort kruiden die je gebruikt. Kaneel, anijs of gemberpoeder mag best veel zijn. Maar voor bijvoorbeeld kruidnagel is een flink mespuntje voldoende.
Tracht telkens slechts 1 kruid te gebruiken, anders gaat het ten koste gaan van de complexe amandelsmaak.
Liefst niet zo kruidig? Halveer dan de hoeveelheid kruiden.
Vergeet je springvorm niet eerst in te vetten en te bestrooien met bloem, voordat je het beslag in de vorm giet.
Heb je de amandelkoek gemaakt? Deel je ervaring hieronder of op jouw of mijn Facebook. Vergeet me dan niet te taggen.
– Veel bakplezier! –